• Veilig voor mens en dier
  • It's about details!
  • Eigen service & reparatiedienst

2 Miljoen stappen extra

De levensduur van melkkoeien (rundvee) is een belangrijk onderdeel van het thema duurzaamheid. De term “levensduur” wordt meestal gebruikt om een ​​periode aan te duiden die door natuurlijke oorzaken op oudere leeftijd eindigt. Maar tegenwoordig is de levensduur van de koe in onze intensieve veehouderijsystemen aanzienlijk korter dan haar potentieel. Momenteel gaat de gemiddelde melkkoe ongeveer drie lactaties mee, waarin een koe ongeveer 3.000.000 stappen heeft gezet.

Verdien duizenden euro’s!

Er kunnen grote stappen worden gezet op het gebied van duurzaamheid, winstgevendheid en maatschappelijke acceptatie. Financieel kunnen de voordelen oplopen tot tienduizenden euro’s per jaar! Een belangrijke vraag is natuurlijk: op welke manier?

Ga voor 2.000.000 stappen extra!

Vervanging van melkkoeien is in zeven op de tien gevallen niet vrijwillig; gedwongen afvoer kan vaak worden voorkomen door preventieve maatregelen te nemen. De belangrijkste oorzaken van gedwongen afvoer zijn naast mastitis en verminderde vruchtbaarheid: klauwproblemen!

Preventief optreden middels een goed protocol met effectieve, geregistreerde middelen is een goede investering, omdat het veel van deze problemen kan voorkomen en de levensduur kan verlengen.

Wij denken met u mee over elk detail, want it’s about details!